Tjolahopp!

Denna lediga afton skall jag ta en rask promenix, för att få lite frisk luft + nya krafter!
Sen blir det antagligen bakning som står på schemat.

Testa gärna receptet!


Färdigt på: 35 min
Ingredienser

100 100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl ekologisk mjölk 3%
1 1 st citron, skalet
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
200 200 g frysta blåbär
_

Tips

Tips! Byt ut blåbären mot hallon, björnbär eller blanda bären! Perfekt på sommaren och hösten när man har trädgården som skafferi. Det är också fint att strö över lite mandelspån på muffinsen innan de gräddas.

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

-

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.

4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0